Chokladprovning 17 maj -08
Bönor på jakt efter bönor i Hogrän.
I den finaste trädgård möttes vi av den mysigaste kvinna Inger i hennes chokladfabrik Nystugu.
Vi fick, till vissas förtrest, andras glädje, förklä oss i skoskydd, hårnät och rockar.
Inger började berätta om chokladens historia att den tidigare användes som medicin och som dryck till de rika, samt att det var Cristoffer Columbus som tog med chokladen till Europa, Spanien.
Vi fick smaka olika sorters choklad i lite olika styrkor.
Jättegoda knappar! Så goda att man nästan blev svettig faktiskt.
Vi fick berättat för oss hur det går till när man tempererar chokladen och Inger visade hur hon gör pralinerna.
Frukten plockas från egen trädgård och hon gör egen likör som vissa av pralinerna smaksätts med. Inga essenser eller konserveringsmedel används. Hon har inget lager utan leverar på beställning till Kränku och Visby Kaffe & Chokladbutik.
Sen fick vi hugga in på de välsmakande godbitarna tillsammans med kaffe.
Det var uppskattat av Gabbi och Malin.
Sabina, Eva, Cattis - mätta!
Sen fick vi shoppa loss.
Jill, Cattis, Eva och Gabbi
Slutligen åkte vi förbi en supercharmig gårdsbutik i Hogrän, där man skrev upp vad man tog (sparris, rabarber, coctailtomater) och betalade på egen hand.
Helt glad och lycklig kände man sig efter denna eftermiddag troligen pga en kombination av mötet med härliga Inger, den välsmakande chokladen och Hogräns vackra miljö.
Direktlänk Kommentarer (2) Gittan 2008-06-14 23:09Guu vad kul och gott det ser ut på bilderna . Nu önskar jag att jag skulle ha varit med....en annan gång... Hanna B 2008-05-20 01:11Hi hi hi, ni e sååå söta!
Kram på er alla! / numera uppsala-bon Hanna