Julgodis 29 november -08
Redan en kväll i november spirade julkänslorna hos Fabéllorna i år. Glöggen flödade och så bakades det julgodis. 6 olika team gjorde varsin variant. Bullmamma var Eva som hade ordnat det trevliga kalaset.
Jenni, en ny härlig medlem. Läs mer om denna pingla under nyaste medlemmarna.
Malin hemkommen från Uppsala, och Johanna.
Eva å Lisa, även hon hitflugen från Uppsala
Johanna och Johanna, som faktiskt VAR nykter
Cattis med "spillduken" som Eva alltid tar fram när vi ska komma
Smärre kaos i köket
Här vankas rombollar, av Sara & Johanna
Åsa, ännu en ny mysig tjej som också presenteras under fliken "nyaste medlemmarna".
Gabbi å Malin vid spisen
Malin på strålande humör
Eva jagade med kaveln
Johanna gör Rockyroad
Nina rullar Mozartkulor
Hanna, som tidigare varit medlem, var i team med Johanna
Nina & Cattis
Åsa, Sabina & Lisa gjorde hallonkola
Johanna slickar i sig
Mozartkulor färdiga. Recept på dessa:
Dela 250 g nogat i 30 lika stora bitar och forma de försiktigt till kulor. Kavla ut 250 g mandelmassa och dela i 30 bitar. Täck in nogatbollarna med mandelmassan. Smält 200 g mörk choklad. Doppa bollarna i chokladen och låt stelna på bricka klädd med bakplåtspapper. Förvara svalt.
Johanna och Sara med sina färdiga produkter som ska ut på svalning
Hanna
Jenni och Gabi - snöbollsansvariga
Åsa tog hand om disken. Extrapoäng till dig!
Här rullas snöbollarna
Smarrig bricka samt smarrig Sabina
Kärt återseende; Malin, Sara & Lisa
Hanna skär till RockyRoaden
Cattis & Åsa
Jenni
Gabi, Johanna & Sabina
Till höger: Eva som ung, gästspelar åter
Vad har du gjort där inne Sara?
RockyRoaden färdig! Kom 2:a i omröstningen gällande vilken sort som var godast.
Recept: 600 g mörk choklad, 2 påsar dumlekola, 2 nävar mini marshmallows, 3 dl salta jordnötter, 1 dl skalade pistagenötter. Gör så här: Smält chokladen på låg värme i vattenbad. Blanda samtliga ingredienser. Fyll smeten i en plåt, ca 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp. När kakan har stelnat, skär upp den i stänger.
Smärre kaos även i hallen
Rombollar: Till 30 st (ca 80 små). Ingredienser: 100 gr smör, 1 dl socker, 3 msk vaniljsocker, 3 msk kako, 3 dl havregryn (kanske lite mer), 3 msk kallt starkt kaffe, 0,3 dl rom, till garnering: pärlsocker/kokos. Tillagning: Mosa ihop. Rulla i garnering.
Låt mig presentera vinnarna: SNÖBOLLAR. Vill du återskapa dessa hemma gör då så här:
Till 20 st. Ingredienser: 0,5 dl vispgrädde, 1,5 msk smör, 200 g vit blockchoklad, 6 msk kokosflingor, 1 dl florsocker.
Tillagning: Värm grädden i en kastrull tills den börjar koka. Rör ner smöret. Smält chokladen i vattenbad på spisen och rör ner den i grädden. Rör ner kokos. Blanda ordentligt. Häll upp smeten på ett fat, låt stelna i kyl10-15 min. Forma små bollar och rulla i florsocker. Ställ i kyl för att stelna. Förvara sedan svalt. Innan servering, rulla i florsocker igen.
Recept på hallonkola:
220 g smör, 1,5 dl sirap, 4 dl socker, 1,2 dl vetemjöl, 100 g hallon, 1 vaniljstång. Gör så här: Passera hallonen genom en finmaskig sil. Skrapa ur vaniljstången och lägg i alla frö och stången. Blanda allt, koka upp och låt koka upp i 10-12 min, ta upp vaniljstången. Häll upp på bakplåtspapper i en form. Låt svalna, skär i bitar och slå in.
Gjorda av Johanna & Malin, Johannas praliner:
150 g mörk choklad, 1 dl rostade hasselnötter, 100 g nutella, 20 folieformar.
Smält chokladen. Spara 1/4 och klicka resten i formarna. Spara 20 nötter och hacka resten smått. Smält nutellan och blanda med nöthacket. Klicka blandningen i formarna och lägg en nöt i varje form. Skeda resten av chokladen ovanpå. Låt blandningen stelna innan du lossar folieformarna. Förvara svalt.
Massa Fabéllor i Evas vardagsrum
Förvirring!?!
Sabina
När blodsockret åter stabiliserat sig skildes vi åt, för denna gång. Tack snälla Eva för att du fixade. Snart ses vi igen å då ska det sminkas.
Direktlänk Kommentarer (8) Lotta Löfqvist 2008-12-05 00:53Åååå jag skulle också viljat vara me!! Men jag är 100 mil bort... snö har jag iaf här Stor kram till er Nina 2008-12-04 20:02Lycka till Cattis! Cattis 2008-12-04 19:02ÅÅ vsst va de gott! Ska nu ikväll ge mig på att göra Rocky Roads. Smarrrrrrigt!
Kim Bergström 2008-12-04 14:04Hej på er bönor!
Ja, det ser sannerligen ut som att man missat något...det ser mumsigt ut! Det ser ut som att ni verkligen hittat julstämningen!
Kram på er! Johanna Möllerström 2008-12-03 21:53Värsta smarresmurret!! Väldigt gott, väldigt trevligt och väldigt sött!
Kram på er alla! Malin! 2008-12-02 20:40Jaa va mys å gott allt var!
Skulle va roligt att se dig oxå Liselotte, nästa gång!
På återséende till nästa gång
Ta hand om er nu! liselotte @ http://www.vigstroem.se/ 2008-12-02 14:18Hej alla sockerbagare!
Gud va mysigt ni verkar ha det!
Åh vad kul att se Malin & Lisa, det var banne mig inte igår.
Kram på er! Nina 2008-12-02 12:30Fast det vetifan om mitt blodsocker stabiliserat sig än... men gott var det.